Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Κίνδυνος σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο- Βρώμικο σχέδιο από Τουρκία-Κατάρ θα δώσει Ιθαγένεια σε ξένες ισλαμικές συμμορίες στην Συρία

Tο τουρκικό κράτος έθεσε σε εφαρμογή ένα νέο σχέδιο για την χορήγηση υπηκοότητας σε ξένες συμμορίες στη Συρία με την υποστήριξη του Κατάρ, προκειμένου να αλλάξει τη δημογραφική δομή στη Συρία και να ενισχύσει την κυριαρχία του, αναφέρει

Περιττό να τονίσουμε ότι ο κίνδυνος για την χώρα μας και την Κύπρο θα είναι μεγάλος λόγω των μεταναστευτικών ροών και των σχεδίων Τούρκων και Καταριανών.  

Στο σχέδιο που καταρτίστηκε η αλλαγή της δημογραφικής δομής στη Συρία, ενώ η MIT έστειλε νέες οδηγίες στον Υπουργό Εσωτερικών της Δαμασκού και στον αξιωματικό πληροφοριών της Hayat Tahrir al-Sham, Enes Hattab, για να αλλάξει τη δημογραφική δομή των περιοχών που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των υποστηριζόμενων από την Τουρκία συμμοριών.

Ο φρικιαστικός θάνατος της Ουκρανής δημοσιογράφου που συνελήφθη από Ρώσους! Της είχαν βγάλει τα μάτια, τον εγκέφαλο και τον λάρυγγα

Αυτό το σχέδιο περιλαμβάνει την ενσωμάτωση των 8.000 συμμοριών, κυρίως ξένων υπηκόων (Άραβες, Ουζμπέκοι, Τατζίκοι, Αφγανοί, Τσετσένοι, Ουιγούροι, Αιγύπτιοι και Τυνήσιοι), σε αστικά αρχεία και ψηφιακά αρχεία, αλλάζοντας τις ταυτότητές τους με συριακά ονόματα.

Αυτή η κίνηση στοχεύει στην ενσωμάτωση αυτών των μαχητών στους συριακούς κρατικούς θεσμούς, καθιστώντας τους συγκεκριμένους, σε Σύρους πολίτες.

Οι οδηγίες που έστειλε η MIT είναι ότι αυτές οι ξένες συμμορίες θα καταχωρηθούν στα συριακά πολιτικά αρχεία αλλάζοντας τα ονόματά τους σε τοπικά συριακά ονόματα.

Αυτή η διαδικασία στοχεύει να προετοιμάσει το έδαφος για την ενσωμάτωση αυτών των συμμοριών στους συριακούς κρατικούς θεσμούς στο μέλλον.

Παρουσιάζοντας αυτά τα άτομα ως Σύρους πολίτες, το τουρκικό κράτος προσπαθεί να κρύψει το γεγονός ότι αυτές οι ομάδες είναι στην πραγματικότητα ξένες συμμορίες.

Απόφαση – σταθμός για εμβολιασμό με AstraZeneca στην Ελλάδα! 50.000 ευρώ αποζημίωση για παρενέργεια από το Ελληνικό κράτος

 Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν, το δεύτερο σκέλος του σχεδίου θα εφαρμοστεί μετά την προσθήκη αυτών των ονομάτων στα συριακά πολιτικά αρχεία.

 Σε μια άλλη φάση του σχεδίου, αυτές οι συμμορίες και οι οικογένειές τους θα λάβουν γη και περιουσία μέσω οργανώσεων που υποστηρίζονται από την Τουρκία και το Κατάρ σε περιοχές όπως το Αφρίν, και άλλες περιοχές.
Οι εκτάσεις θα παρουσιαστούν σαν να τις έχουν αγοράσει νόμιμα αυτές οι συμμορίες.

Αυτό το βρώμικο σχέδιο αποτελεί μέρος μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής που στοχεύει στην αλλαγή της δημογραφικής δομής σε περιοχές όπως το Αφρίν, το οποίο ιστορικά είχε κουρδική πλειοψηφία.

 Όπως είναι γνωστό, η περιοχή του Αφρίν έχει βιώσει σημαντικούς δημογραφικούς μετασχηματισμούς από το 2018, ειδικά με την κατασκευή νέων οικισμών από το κατοχικό τουρκικό κράτος.

Αυτοί οι οικισμοί έχουν αλλάξει τη δημογραφική δομή της περιοχής εγκαθιστώντας ομάδες συμμοριών και οικογένειες πιστές στην Τουρκία.

Αυτοί οι οικισμοί χρηματοδοτούνται επίσης μέσω οργανώσεων που υποστηρίζονται από το Κατάρ.

Στο πλαίσιο αυτό, αγοράζονται γη και περιουσίες και διανέμονται σε νέες σε ξένες συμμορίες.

Η MIT έχει δώσει οδηγίες σε τάγματα και Ταξιαρχίες που αποτελούνται από συμμορίες Τσετσένων, Ουζμπέκων, Ουιγούρων, Τατζίκων, Αιγυπτίων και Τυνησίων να μην εγκαταλείψουν τα στρατόπεδά τους μέχρι να εξοπλιστούν με νέες στολές και συριακές ταυτότητες.

Αναφέρθηκε ότι αυτές οι συμμορίες έχουν αρχίσει να μεταφέρονται σε διαφορετικά στρατόπεδα κατά ομάδες και ότι η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Κοιμήθηκαν με οικόπεδα και ξύπνησαν με χωράφια! Η κυβέρνηση απαξίωσε την περιουσία χιλιάδων μικροϊδιοκτητών

Τα στρατόπεδα όπου τοποθετούνται οι μεταφερθείσες συμμορίες είναι τα εξής: Στρατόπεδο Κιτέιφε, πρώην Στρατόπεδο της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς στο Ντουμέρ, Στρατόπεδο της 8ης Ταξιαρχίας στη Χομς, Στρατόπεδο της 1ης Ταξιαρχίας στο Κίσβε, Στρατόπεδο του Υπουργείου Άμυνας στην Ικάρντα, στο Χαλέπι, και στρατόπεδο που συνδέεται με την υδάτινη δύναμη στην Ταρτούς.

Αυτό το σχέδιο αναπτύχθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες του Κατάρ και οι στόχοι και οι λεπτομέρειες εφαρμογής του σχεδίου αναφέρθηκαν στην MIT.

 Με τον συντονισμό μεταξύ των τουρκικών και των καταριανών μονάδων πληροφοριών, λαμβάνονται μέτρα για την τοποθέτηση αυτών των ένοπλων συμμοριών σε συριακό έδαφος, ειδικά σε περιοχές στρατηγικής σημασίας για την Τουρκία.

Ένας άλλος στρατηγικός στόχος αυτής της κίνησης είναι η παραπλάνηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την ξένη παρουσία στη Συρία.

Οι ΗΠΑ και η ΕΕ ειδικότερα δεν αποδέχονται τη νομιμότητα της κυβέρνησης της Δαμασκού με επικεφαλής τον Αλ Τζολάνι λόγω της παρουσίας αυτών των ξένων συμμοριών.

Τις προάλλες, η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Πρέσβειρα Ντόροθι Σία, δήλωσε για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση της Δαμασκού παρακολουθείται στενά όσον αφορά την τρομοκρατία, τους ξένους μαχητές και τα όπλα μαζικής καταστροφής.

Χορηγώντας συριακή υπηκοότητα σε αυτές τις συμμορίες, η Τουρκία και το Κατάρ σχεδιάζουν να τις παρουσιάσουν ως μέρος της συριακής κοινωνίας.

Αυτό μπορεί να επιτρέψει στην κυβέρνηση της Δαμασκού να ξεφύγει από τις διεθνείς πιέσεις σχετικά με ξένα στοιχεία.

Αυτό το σχέδιο δεν περιορίζεται μόνο στην αλλαγή της δημογραφικής δομής, αλλά περιλαμβάνει και τον στόχο της ενίσχυσης της νομιμότητας της κυβέρνησης της Δαμασκού στα μάτια της διεθνούς κοινότητας.

Μόλις αυτές οι συμμορίες αποκτήσουν συριακή υπηκοότητα, η συριακή κυβέρνηση θα μπορεί να παρουσιάζεται ως κυρίαρχο κράτος και θα μπορεί να αντιμετωπίζει τις διεθνείς πιέσεις πιο εύκολα.

Επιπλέον, η Τουρκία και το Κατάρ στοχεύουν στην άρση των διεθνών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Δαμασκό, οι οποίες επικεντρώνονται σε μεγάλο βαθμό στην παρουσία αυτών των ξένων ένοπλων συμμοριών, με αυτό το σχέδιο.

Το σχέδιο Τουρκίας-Κατάρ δεν περιορίζεται μόνο στη Συρία, αλλά περιλαμβάνει και την επέκταση της περιφερειακής επιρροής των δύο χωρών στο μέλλον.

Μόλις οι ξένες συμμορίες λάβουν συριακή υπηκοότητα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη πολιτικών και στρατιωτικών παρεμβάσεων σε άλλες περιοχές όπου υπάρχει παρουσία του τουρκικού κράτους και του Κατάρ.

Αυτή η τακτική αποτελεί επέκταση των μεθόδων που χρησιμοποιούν οι δύο χώρες από την αρχή της συριακής κρίσης το 2011, με το πρόσχημα της προστασίας των λαών της περιοχής ή της καταπολέμησης του ISIS.

Εν ολίγοις, το σχέδιο Τουρκίας-Κατάρ στη Συρία αποτελεί μέρος μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής που στοχεύει στην επέκταση της περιφερειακής επιρροής της Τουρκίας και του Κατάρ αλλάζοντας τη δημογραφική και πληθυσμιακή δομή σε στρατηγικές περιοχές όπως το Αφρίν.

 Αυτό το σχέδιο υπερβαίνει την χορήγηση υπηκοότητας σε ξένες συμμορίες και περιλαμβάνει εκτεταμένες αλλαγές που θα ευθυγραμμίσουν τη δομή της συριακής κοινωνίας με τους στρατηγικούς στόχους των δύο χωρών. Η εφαρμογή αυτού του σχεδίου θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά τη δημογραφική κατάσταση σε ορισμένες περιοχές της Συρίας.

Tags
Back to top button