
Τίποτα δεν είναι τυχαίο στην γεωπολιτική, και φυσικά ούτε το γεγονός ότι η Ινδία διάλεξε αυτήν την περίοδο, να καταστρέψει στρατόπεδα Ισλαμιστών εντός του Πακιστάν και κοντά στα σύνορα της.
Μια ανάλογη στρατιωτική προετοιμασία για στρατιωτική επίθεση ετοιμάζει και η Κίνα.
Η Κίνα κλιμακώνει ταχύτατα τις προετοιμασίες για στρατιωτική επίθεση στην Ταϊβάν, προειδοποίησε ένας ανώτατος Αμερικανός Αξιωματικός.
Ο Ναύαρχος Σάμιουελ Παπάρο, επικεφαλής της αμερικανικής Ινδο-Ειρηνικής Διοίκησης, δήλωσε ότι οι δυνάμεις του παρατήρησαν μια «ταχεία αλλαγή» στις κινήσεις του κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA), αναφέρει η dailymail.co.
Ανατριχιαστική έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου για την Τουρκία! Η ΕΕ της κλείνει την πόρτα στην ένταξη – Σκοτεινές αναφορές για την Ελλάδα
“Οι κινεζικές δυνάμεις συνέχισαν να διεξάγουν ναυτικές ασκήσεις γύρω από το νησί μετά από μια μεγάλη άσκηση με πραγματικά πυρά τον περασμένο μήνα, προκαλώντας φόβους για μια επίθεση πλήρους κλίμακας στην περιοχή”, αναφέρει ο ίδιος.
Ο Ναύαρχος Παπάρο προειδοποίησε τώρα ότι η στρατιωτική κλιμάκωση του Πεκίνου δείχνει ότι είναι έτοιμοι να γίνουν «παγκόσμια δύναμη», δηλαδή να δρουν κατά το δοκούν χωρίς να ενημερώσουν κανέναν.
«Ξέρετε διαπιστώνουμε πολεμικές προετοιμασίες και μια ταχεία αλλαγή. Νομίζω ότι οι ρυθμοί αλλαγής στο βάθος και το εύρος των ασκήσεων τους είναι το μόνο μη γραμμικό αποτέλεσμα που έχω δει τον τελευταίο χρόνο, το οποίο κρατά ξάγρυπνο μέρα και νύχτα», συνεχίζει ο Αμερικανός Ναύαρχος.
Είναι γνωστό τονίζουν δημοσιογραφικές πηγές, ότι ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ζήτησε από τον στρατό της χώρας του, να είναι προετοιμασμένος για μια εισβολή στην Ταϊβάν έως το 2027.
Ο Ναύαρχος Παπάρο υποστήριξε ότι οι πρόσφατες κινεζικές ασκήσεις έγιναν «με σοβαρότητα» και αντιπροσώπευαν «ολόκληρο το φάσμα των στρατιωτικών επιχειρήσεων, παρέχοντας κάθε επιλογή που θα ήθελαν. Υπάρχουν ορισμένες συνθήκες όπου μπορεί να επηρεάσουν μια εισβολή ή κάποιο είδος καταναγκαστικής συμπεριφοράς πριν πιστέψουν ότι είναι πλήρως έτοιμοι», πρόσθεσε.
Οι ασκήσεις του περασμένου μήνα, με την ονομασία «Strait Thunder 2025A», των κινεζικών Ενόπλων Δυνάμεων, ήταν ουσιαστικά μια προσομοίωση για βομβαρδισμό λιμανιών και ενεργειακών εγκαταστάσεων στην Ταϊβάν.
Πετρέλαιο: Το βαρέλι κατρακυλά αλλά οι τιμές στην Ελλάδα… ακλόνητες!
Σε ένα προπαγανδιστικό βίντεο, ένας αξιωματούχος του κινεζικού στρατού αναφέρει: «Εάν η Ταϊβάν χάσει τις θαλάσσιες γραμμές ανεφοδιασμού της, οι εγχώριοι πόροι της θα εξαντληθούν γρήγορα, η κοινωνική τάξη θα περιέλθει σε χάος και τα μέσα διαβίωσης των ανθρώπων θα επηρεαστούν σοβαρά».
Τις προειδοποιήσεις του Αμερικανού διοικητή επανέλαβε και ο Στρατηγός Ρόναλντ Π. Κλαρκ, ο νεοδιορισμένος Διοικητής του Στρατού Ειρηνικού των ΗΠΑ, ο οποίος δήλωσε ότι η δράση του Πεκίνου στη Νότια Σινική Θάλασσα άφησε αυτόν και τους συναδέλφους του αξιωματικούς «άφωνους».
«Αυτές είναι εξαιρετικές εποχές, το να σκεφτεί κανείς ότι θα μπορούσε να εκτελέσει μια τέτοια αποστολή σε έναν αμφισβητούμενο χώρο περίπου 80 ναυτικών μιλίων θα ήταν μια πρόκληση. Απλώς πρέπει να βεβαιωθούμε ότι καταλαβαίνουν ότι οι προσπάθειές μας να αποτρέψουμε αυτό το είδος δραστηριότητας είναι ακριβώς αυτό που είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε», δήλωσε ο ίδιος.
Οι ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί να υπερασπιστούν την κυριαρχία της Ταϊβάν, με ένα έγγραφο στρατηγικής του Πενταγώνου που διέρρευσε τον Απρίλιο να αναφέρει ότι η αποτροπή «μιας κινεζικής κατάληψης της Ταϊβάν» είναι το πιο σημαντικό στρατιωτικό καθήκον της Ουάσινγκτον.
Ο Ναύαρχος Παπάρο προειδοποίησε επίσης ότι η Κίνα επεκτείνει τη στρατιωτική της εμβέλεια πέρα από το Στενό της Ταϊβάν - μέχρι την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.
Ο Αμερικανός Ναύαρχος προειδοποίησε επίσης ότι η Κίνα επεκτείνει την στρατιωτική της εμβέλεια πέρα από το Στενό της Ταϊβάν μέχρι την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.
Ερωτηθείς για την ισορροπία δυνάμεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, ο Ναύαρχος των ΗΠΑ δήλωσε ότι είναι πεπεισμένος ότι η Ουάσινγκτον θα επικρατήσει σε έναν πόλεμο, βασισμένος στα αμερικανικά στρατιωτικά πλεονεκτήματα στον υποβρύχιο πόλεμο και το διάστημα, αλλά και στην ικανότητα να χτυπήσει τις κινεζικές δυνάμεις «από την επιφάνεια μέχρι τη γραμμή Κάρμαν», μια ζώνη 62 μίλια πάνω από τη Γη.
Ωστόσο, η παραγωγή της κινεζικής αμυντικής βιομηχανίας σε σχέση με την αμερικανική είναι σε «κακή πορεία».
Η Κίνα παράγει δύο υποβρύχια ετησίως έναντι 1,4 για τις Ηνωμένες Πολιτείες και έξι πολεμικά πλοία για κάθε 1,8 των ΗΠΑ. Η Κίνα παράγει επίσης 120 μαχητικά αεροσκάφη ετησίως, σε σύγκριση με περίπου 90 για τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Οδεύουμε ολοταχώς σε παγκόσμια σύρραξη μεταξύ της δύσης ( ΗΠΑ-ΕΕ) κατά του άξονα Κίνα-Ρωσία παντού, από την Ευρώπη μέχρι τον Ειρηνικό Ωκεανό.
Οι Κινέζοι προετοιμάζονται εδώ και χρόνια να προσαρτήσουν την Ταϊβάν, δίνοντας ουσιαστικό τέλος στον κινεζικό εμφύλιο που ξεκίνησε πριν 80 χρόνια, ενώ μαζί με την Ρωσία αμφισβητούν ευθέως την αμερικανική ηγεμονία.