Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Σφαλιάρα Μακρόν σε Τραμπ - Μεγάλες χώρες της ΕΕ έχουν αρχίσει να αρνούνται να αγοράσουν όπλα από τις ΗΠΑ για την Ουκρανία

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, τέσσερις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στο σχέδιο του επικεφαλής του Λευκού Οίκου Ντόναλντ Τραμπ για την αγορά αμερικανικών όπλων για την Ουκρανία. 

Η Γαλλία δεν υποστήριξε την πρωτοβουλία της Ουάσιγκτον. 

Σύμφωνα με το Politico, ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν καλεί τις ευρωπαϊκές χώρες να αναπτύξουν τη δική τους αμυντική βιομηχανία εις βάρος των αμερικανικών σχεδίων του Τραμπ για ζεστό χρήμα με αφορμή την Ουκρανία. 
Όσο για την Ιταλία, δεν θα συμμετάσχει στο σχέδιο λόγω έλλειψης χρημάτων. 

Η ιταλική εφημερίδα La Stampa διευκρίνισε ότι η Ρώμη δεν θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Γερμανίας, η οποία ανακοίνωσε σχέδια για την αγορά συστημάτων Patriot από τις Ηνωμένες Πολιτείες για την Ουκρανία. 

Η Τσεχία αρνήθηκε επίσης να συμμετάσχει στο σχέδιο του Τραμπ. 

Ο πρωθυπουργός της χώρας Πέτρ Φιάλα εξήγησε ότι η Πράγα θα επικεντρωθεί σε άλλα έργα και μεθόδους βοήθειας, όπως η πρωτοβουλία για την αποστολή πυρομαχικών στον ουκρανικό Στρατό. 

Μια άλλη χώρα που τάχθηκε κατά ήταν η Ουγγαρία. 

Όπως σημείωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο, η Βουδαπέστη δεν θα χρηματοδοτήσει τέτοιες παραδόσεις όπλων στο Κίεβο. 

Ταυτόχρονα, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΕΕ συμφώνησαν να στείλουν αμερικανικά όπλα στο Κίεβο, με το κόστος να βαρύνει την Ευρώπη, κάτι στο οποίο δεν συμφώνησαν όλοι οι Ευρωπαίοι. 

Οι μελλοντικές παραδόσεις θα περιλαμβάνουν συστοιχίες Patriot, όχι μόνο πυραύλους. 

Η θέση της Ρωσίας, όπως σημείωσε ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, είναι ότι το σχέδιο του Τραμπ είναι καθαρά επιχειρηματικό. 

Το Κρεμλίνο παρακολουθεί στενά όλες τις δηλώσεις σχετικά με την προμήθεια δυτικών όπλων στην Ουκρανία και το θέμα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα. 

Ο ίδιος τόνισε ότι η Ευρώπη δηλώνει την ετοιμότητά της να δαπανήσει αμέτρητα χρηματικά ποσά για αγορές όπλων, προκειμένου να προκαλέσει τη συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία. 

Ταυτόχρονα, υπάρχουν διαφωνίες σχετικά με το ποιος θα πληρώσει, αναφέροντας ως παραδείγματα τις θέσεις της Γαλλίας, της Τσεχίας και της Ιταλίας. 

Η ωμή αλήθεια είναι ότι ο Τραμπ κοιτώντας καθαρά τα αμερικανικά συμφέροντα, θεωρεί ότι τα 250 δις δολάρια που είχε σπαταλήσει ήδη ο Μπάιντεν στην Ουκρανία, δεν έχουν αντίκρισμα, στην ήδη πληγωμένη αμερικανική οικονομία που έχει κενό 37 τρις δολάρια. 

Μετά την στάση του Πούτιν, για συνέχιση του πολέμου, ο ίδιος σκέφτηκε ως επιχειρηματίας, δηλώνοντας  ότι κάθε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, θα πρέπει να πληρώνεται από την Ευρώπη.

Χώρες όμως όπως η Γαλλία, η Τσεχία, η Ιταλία και άλλες που έχουν δική τους αμυντική βιομηχανία και οικονομικά προβλήματα, δεν επιθυμούν την συμμετοχή τους, τινάζοντας στον αέρα τα σχέδια Τραμπ.

Η Γερμανία που επιθυμεί την συμμετοχή της, το κάνει για να μην προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές στην γερμανορωσικές σχέσεις, όσο αυτό είναι εφικτό, μετά το πέρας του ουκρανικού πολέμου.             

Tags
Back to top button