Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Το Πακιστάν έκανε χρήση των τουρκικών drones Songar κατά της Ινδίας-H τακτική χρησιμοποίηση τους και τα συμπεράσματα για το Αιγαίο

Η πρόσφατη επίθεση του Πακιστάν στην Ινδία πιθανότατα πραγματοποιήθηκε από τουρκικά drones  Songar με πυροβόλα, ωστόσο τα ινδικά συστήματα αεράμυνας αντέδρασαν γρήγορα, καταρρίπτοντας την πλειονότητα αυτών των drones πριν προλάβουν να προκαλέσουν σημαντικές ζημιές, αναφέρει

Το τουρκικό drone "Songar"-Χαρακτηριστικά-Αριθμητικά δεδομένα

Το Songar μπορεί να εξοπλιστεί με ένα σταθεροποιημένο αυτόματο πολυβόλο, ή με μίνι πυραύλους και βλήματα όλμων 81 χιλιοστών, επιτρέποντάς του να εμπλακεί σε μια ποικιλία στόχων, συμπεριλαμβανομένου προσωπικού, οχημάτων και ελαφρώς οχυρωμένων θέσεων.

Μπορεί να  μεταδώσει  δεδομένα βίντεο και τηλεμετρίας σε πραγματικό χρόνο στους χειριστές του.

Το drone έχει μέγιστο βάρος απογείωσης 45 κιλά, χρόνο πτήσης 25-30 λεπτά (χωρίς ωφέλιμο φορτίο) και επιχειρησιακή εμβέλεια 3-5 χλμ. από τον επίγειο σταθμό ελέγχου του.

Μπορεί να λειτουργήσει σε υψόμετρα έως 2.800 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και 400 μέτρα πάνω από το έδαφος.

Σοκ σε όλη την Ευρώπη! Δρακόντεια μέτρα για τα μετρητά ξεκινούν από την Ισπανία και έρχονται στην Ελλάδα

Μπορεί να  μεταδίδει δεδομένα βίντεο και τηλεμετρίας σε πραγματικό χρόνο στους χειριστές, επιτρέποντας ζωντανή παρακολούθηση, ανίχνευση στόχων και ανάλυση μετά την αποστολή.

Είναι εξοπλισμένο με κάμερες ημέρας και υπέρυθρης ακτινοβολίας για επιχειρήσεις παντός καιρού, ημέρας και νύχτας.

Το σύστημα υποστηρίζει σχεδιασμό διαδρομής, αυτόνομη πτήση και αυτόματη επιστροφή στη βάση εάν χάσει τη σύνδεση ή η μπαταρία του είναι χαμηλή, μειώνοντας το φόρτο εργασίας του χειριστή και αυξάνοντας την επιβιωσιμότητά του.

Τα drones της Songar μπορούν να επιχειρούν σε συντονισμένες ομάδες, κατακλύζοντας τις εχθρικές άμυνες μέσω ταυτόχρονων, πολυκατευθυντικών επιθέσεων , μια τακτική που παρατηρήθηκε στην επίθεση της 8ης Μαΐου.

Τελεσίγραφο Μητσοτάκη στους δημόσιους υπαλλήλους! Υποταχθείτε στην αξιολόγηση ή θα απολυθείτε από το Δημόσιο

Ιστορικό

Το Songar είναι το πρώτο εγχώρια ανεπτυγμένο οπλισμένο σύστημα drone της Τουρκίας, που παράγεται από την αμυντική εταιρεία Asisguard με έδρα την Άγκυρα.

Τέθηκε σε υπηρεσία το 2019, είναι ένα μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος (UAV) τετρακίνησης σχεδιασμένο τόσο για αυτόνομες όσο και για τηλεχειριζόμενες επιχειρήσεις, καθιστώντας το εξαιρετικά ευέλικτο για ασύμμετρο πόλεμο και διασυνοριακές αποστολές.

Ώρες αφότου τα συστήματα αεράμυνας της Ινδίας απέτρεψαν με επιτυχία μια μεγάλη πακιστανική επίθεση με drone που στόχευε 36 στρατιωτικές και πολιτικές τοποθεσίες, οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι τα drones ήταν πιθανώς τουρκικής κατασκευής οπλισμένα UAV της Asisguard Songar.

«Καταρρίψαμε αυτά τα drones χρησιμοποιώντας τόσο κινητικά όσο και μη κινητικά μέσα. Ο πιθανός στόχος τους ήταν να δοκιμάσουν τα συστήματα αεράμυνας μας και να συλλέξουν πληροφορίες. Εξέταση των συντριμμιών των drone βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αργότερα το ίδιο βράδυ, το Πακιστάν έκανε μια ακόμη προσπάθεια να στοχεύσει τον στρατιωτικό σταθμό Bathinda χρησιμοποιώντας ένα οπλισμένο UAV», δήλωσε η Συνταγματάρχης Sofia Qureshi.

Πάνε και τα έθιμα! Τέλος οι ψησταριές στα πανηγύρια από φέτος- Μόνο με catering οι εκδηλώσεις

Η τακτική χρησιμοποίησή του από το Πακιστάν

Ο συνδυασμός ισχύος πυρός, αυτονομίας και τακτικών σμήνους των drones "Songar" τα καθιστούν ένα ισχυρό εργαλείο για τον σύγχρονο πόλεμο.

Η χρήση της από το Πακιστάν σε μεγάλους αριθμούς σηματοδοτεί μια σημαντική κλιμάκωση του πολέμου με drones στην υποήπειρο.

Ωστόσο, το πολυεπίπεδο πλέγμα αεράμυνας της Ινδίας - που περιλαμβάνει συστήματα όπως Akash, MRSAM και S-400, αποδείχθηκε αποτελεσματικό, εξουδετερώνοντας την απειλή και υπογραμμίζοντας τον συνεχιζόμενο τεχνολογικό ανταγωνισμό εξοπλισμών στην περιοχή.

"Μελέτη" από την Αθήνα

Ο τρόπος χρήσης τους από το Πακιστάν θα πρέπει να μελετηθεί ενδελεχώς από την Αθήνα, προς εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων.

Εστιάζουμε στα εξής:

Το drone έχει  χρόνο πτήσης 25-30 λεπτά (χωρίς ωφέλιμο φορτίο) και επιχειρησιακή εμβέλεια 3-5 χλμ. από τον επίγειο σταθμό ελέγχου του.

Ο πιθανός στόχος τους ήταν να δοκιμάσουν τα  Ινδικά συστήματα αεράμυνας  και να συλλέξουν πληροφορίες.

Τα drones  Songar μπορούν να επιχειρούν σε συντονισμένες ομάδες, κατακλύζοντας τις εχθρικές άμυνες μέσω ταυτόχρονων, πολυκατευθυντικών επιθέσεων , μια τακτική που παρατηρήθηκε στην επίθεση της 8ης Μαΐου.

Από τα παραπάνω συνάγεται ότι προσφορότερη θα είναι η χρήση τους  από την Τουρκία σε περίπτωση στρατιωτικής σύρραξης με την χώρα μας στον Έβρο και σε κάποια νησιά μας στο Αιγαίο ή περιοχές αυτών , όπου  αυτό επιτρέπεται, λόγω του μικρού βεληνεκούς τους, ως  προπομποί επίθεσης εναντίον μας,κατακλύζοντας από πολλές κατευθύνσεις την αεράμυνά μας, τεστάροντάς την.

Ψιλή Άμμος Σάμου

Στο κοντινότερο σημείο των θαλασσίων συνόρων Ελλάδας – Τουρκίας, σε απόσταση μόλις 2 χιλιομέτρων μεταξύ των δύο χωρών βρίσκεται αυτός ο μαγευτικός παράδεισος.

Πρόκειται για μια παραλία στην οποία έχουν βγει άλλωστε πολλοί παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες που τα τελευταία χρόνια φεύγοντας από τη φρίκη του πολέμου, αναζητούν ένα πέρασμα στην Ευρώπη.

Η παραλία βρίσκεται στο Στενό της Μυκάλης που χωρίζει το νησί της Σάμου με την Τουρκία.

Στο στενότερο σημείο είναι μόλις 1,6 χλμ. πλάτος, το στενότερο μεταξύ κάθε νησιού του Αιγαίου και της Τουρκίας.

Το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Ποταμού Μαιάνδρου-Χερσονήσου της Μυκάλης (Dilek Yarımadası-Büyük Menderes Deltası Millî Parkı), που βρίσκεται στην περιοχή Κουσάντασι της επαρχίας Αϊδινίου, βρίσκεται κατά μήκος του στενού και το οποίο σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες είναι στρατικοποιημένη περιοχή....

Καστελόριζο

Σε απόσταση μόλις 2 χιλιομέτρων από τα μικρασιατικά παράλια , βρίσκεται το ακριτικό Καστελόριζο, το οποίο λόγω μικρού μεγέθους και απόστασης από την Τουρκία, θα μπορούσε να αποτελέσει πεδίο χρήσης των τουρκικών drones Songar, κατά σμήνη, στα πρότυπα της επίθεσης του Πακιστάν κατά της Ινδίας.

Είναι γνωστή ευρέως άλλωστε η έκφραση του τέως Τούρκου ΥΠΑΜ Ακάρ που έλεγε πως οι δόκιμου ναυτικοί της χώρας του θα μπορούσαν να καλύψουν την απόσταση από το Καστελόριζο κολυμπώντας...

Κλείνοντας επισημαίνουμε ωστόσο ότι θα πρέπει να θεωρούμε αναμενόμενη την εκτενή χρήση των drones  Songar, από τους Τούρκους Πεζοναύτες και Ειδικές δυνάμεις των γειτόνων, ταυτόχρονα ή λίγο μετά την εκδήλωση της ενέργειάς τους σε βάρος νησιού μας.

Tags
Back to top button