
Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οι νομοθετικές πρωτοβουλίες για την προστασία του καταναλωτή, ο μετασχηματισμός του ΟΠΕΚΕΠΕ με την απορρόφησή του από την ΑΑΔΕ, το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του πλαισίου επιστροφών πολιτών τρίτων χωρών, καθώς και η εθνική στρατηγική για την τεχνητή νοημοσύνη.
Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του με μια ιστορική αναφορά: «Στην επέτειο υπογραφής από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στο Ζάππειο, της Συνθήκης Προσχώρησης της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ (28 Μαΐου του 1979). Ένα γεγονός που ταύτισε το πεπρωμένο μας με την Ευρώπη. Και το οποίο τιμούμε 46 χρόνια μετά, με τη χώρα στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων της ηπείρου μας. Όλα αυτά, έχοντας ξεπεράσει, στο μεταξύ, αλλεπάλληλες δοκιμασίες, όπως και μία πολυετή οικονομική περιπέτεια».
«Ιδρύουμε Εθνική Αρχή, που θα εποπτεύει την αγορά και την προστασία του καταναλωτή στα πρότυπα της Σουηδίας. Η ακρίβεια δεν παύει να πολιορκεί το μέσο και μικρό εισόδημα. Στον πόλεμο κατά των ανατιμήσεων προσθέτουμε ένα επιπλέον όπλο», ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Παράλληλα, ο κύριος Μητσοτάκης τόνισε πως αυστηροποιείται το πλαίσιο στο Μεταναστευτικό τονίζοντας πως θα είναι βαρύτερες οι ποινές για όσους μπαίνουν παράνομα ή διαμένουν στη χώρα αν έχει απορριφθεί η αίτηση ασύλου τους.
«Στόχος μία ασφαλέστερη και καλύτερη καθημερινότητα για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, με ορόσημο την Ελλάδα του 2030», συνέχισε.
Αναφορικά με τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Όταν ένας γόρδιος δεσμός δεν λύνεται, τότε πρέπει να κόβεται. Στο όνομα των διαχρονικών ευθυνών όλου του πολιτικού κόσμου, η κυβέρνηση αποφάσισε να αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη και τη διαφάνεια στις αγροτικές ενισχύσεις».